pátek 20. ledna 2012

Rychlovka v kuchyni

No, doufám, že to není moc lascivní název, neskrývá se pod tím nic jiného než rychlá kulinářská kreace. Doufám, že zklamání nepřeváží nad prázdným žaludkem a tady je recept.

Nákupní lístek:

kuřecí prsa, pórek,  smetana na vaření, neochucená lučina, bílý pepř,  sůl, olej (nebo) máslo.

Jak na to:

Kuřecí prsa, dejme tomu 500g, nakrájíme na kostičky, osolíme, důkladně opepříme bílým pepřem (ten je důležitý pro výslednou chuť, ale zase bacha, ať po večeři nemusíte používat minimax Veselý obličej ). Na pánvi rozehřejte trochu oleje a trochu másla (nebo jedno nebo druhé). Poté osmahněte kuřecí maso, přidejte pórek nakrájený na tenká kolečka a promíchejte. Chviličku nechte prohřát, a následně zalijte smetanou na vaření, stačí jeden kelímek, můžete i méně. Poté ještě přidejte podle chuti Lučinu (cca 200g) a nechte ji rozpustit. Poté pokrm ještě chvilku necháme za občasného míchání prohřívat. Dle chuti lze ještě dosolit a dopepřit.

Bílé pečivo
Nejlepší je tuto krmi podávat s bílým pečivem, ideálně bagetkou, lze použít i toustový chléb nebo rohlík. Nevyzkoušenou, ale myslím, že vhodnou alternativou, pokud pečivo neradi, by mohly být bramborové noky.

Brou chuť!

Žádné komentáře: